Hand with phone taking a picture inside a book shop. Photo by Alexandr Bormotin on Unsplash

5 locații în țară pentru cele mai cool fotografii.

Mulți pasionați de fotografie se folosesc de locație ca să găsească scuza perfecta pentru o poza neinspirată. Nu știm cum era în preistorie când imaginile erau scrijelite pe pereții peșterii, ce scuze aveau ei atunci, acum însă, parcă de când ne știm scoatem acest motiv în prim plan. Ei bine, ca să scurtam acest chin în care locul este dușmanul cel mai mare al fotografului, noi vă sugerăm 5 locații în care dacă mergi nu ai cum să nu faci cel puțin o poză cool cu care să te lauzi pe rețelele de socializare, la prieteni, rude, nepoți sau la vecinul din bloc pe lângă care până acum treceai fără sa îl saluți.


Acesta nu este un top, astfel ca ordinea este aleatorie, mergi acolo unde îți este mai la îndemână.

 

Therme, București

Cladire Therme Bucuresti

foto Stefan Geogloman

Este destul de dificil să ții un aparat după tine într-o locație ca asta, care mai cu seama te îmbie la bălăceală și relax decât la poze, totuși, dacă ești genul de maniac care sta cu aparatul la duș doar doar să prindă un cadru mișto, ei bine, aici e locul perfect. De la palmierii care te fac să te simți pe plajă în Bahamas, până la sticla ce acoperă piscinele ce pare că are un filtru al ei prin care transformă lumina în fel și chip, atât cât să îți facă ție munca mai ușoară.


Salina Turna, judetul Cluj

Imagine cu Salina din Turda

foto Cristina G.

Nu trebuie să spuna jurnaliștii de la CNN că Salina Turda este al doilea cel mai cool loc subteran din lume, ca să o credem pe cuvânt. Iar dacă stai bine cu tensiunea, tocmai te-ai făcut cele mai șmechere poze. Nu mai menționăm că dacă ești un împătimit al aventurii, poți închiria o barcă să te plimbi pe lacul sărat din inima salinei, să te sui într-o roată panoramică cam înaltă de 28 de metri și chiar să îți oficiezi nunta aici. How cool is that!


Transfăgărășan

foto Pirvulescu Madalina 

Nici nu încape vreo îndoială de ce trecem Transfăgărășanul pe această listă, cred că și voi ați face-o. Lăsând la o parte Munții Făgărașului, vei da de niște curbe impresionante și de un peisaj parcă cules din cărțile cu Harap-Alb. Pe lângă forma muntoasă abruptă care se îmbină atât de armonios cu șoseaua, valea propune niște imagini care ți se prind parcă cu superglue de suflet, dar și de aparatul foto. Cu această locație, indiferent de vreme, nu ai cum să dai greș la poze.


Cărturești Carusel, București

foto  Marian Mirea

Cărturești Carusel este pentru mulți dintre noi, un loc magic. Ok, locul ăsta găzduiește mii de cărti, un spațiu multimedia la subsol, o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, dar și un bistro la ultimul etaj. Dar pe lângă toate acestea, librăria îți aduce parcă aminte de niște clădiri ficționale, atât de puternic te lasă fără suflu. Îți garantăm că odata ce îi treci pragul, s-ar putea să îți treacă prin cap că e unul dintre cele mai frumoase locuri indoor pe care le-ai văzut. Iar telefonul sau aparatul tău foto îți vor mulțumi pentru asta.


Templul Coral, București

foto libertatea.ro

 

Și dacă tot am dat-o pe locații indoor, a trebuit să menționăm și Templul Coral din București. Bine, haters gonna hate, și suntem de acord, că exista atâtea locuri superbe în România, că nu știi unde să te avânți mai întâi.
Acest Templu Coral vine ca o pată de culoare în peisajul gri pe care îl înconjoară, iar asta sigur va da bine la poze. Însă ce e mult mai impresionat și care te va lăsa așa un pic cu un tremur pe șira spinării, este interiorul acestei clădirii. Indiferent de natura pozele tale, de aparatura, sau metoda de fotografiere, cu un așa loc nu ai cum să nu scoți ceva super fain. Și dacă ești genul ăla de persoană care face poze mai tremurate, tot va ieși ceva mega cool. Adica, wow, wow, wow, suntem un pic invidioși că noi nu am apucat să vizităm acest loc, dar cu siguranță e pe lista noastră. Desigur, locatii care te pot da pe spate și care îți rămân in minte și pe cardul de memorie sau film, sunt cu zecile, și e greu să alegi doar câteva.

 

Dar hai ca a fost și ăsta un inceput, căci vrem să venim în ajutorul tău cu niște locuri impresionante care să nu ceară atâtea skilluri fotografice. Voi ce locuri recomandați?

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.